Hoppa till innehåll

Igor Kourinnoi

  • Ukrainsk mästare 1989
  • Nr. 1 i proffsrankning USSR 1990
  • Tvåfaldig svensk mästare i Full Contact
  • Högskoleutbildning: boxningstränare/idrottslärare
  • 71 matcher – 62 vinster

Igor började trana boxning vid 11 års-åldern i en boxningsklubb i Ukraina, dåvarande Sovjetunionen. Senare på 80-talet blev det orientaliska kampsporter. Det lät spännande samtidigt som det saknades objektiva fakta om konceptet. Det var dessutom förbjudet att träna orientaliska kampsporter i Sovjet då politikerna ansåg att dessa sporter gav upphov till våld och kriminalitet.

Vid 18-årsåldern började Igor göra sin militärtjänstgöring. Han tillbringade två år i ett fallskärmsjägarförband som är känt under namnet SPETSNAZ. Vid sidan av ordinarie militärövningar fanns tillfälle att träna och tävla i boxning, sambo, shoot-fighting och kickboxning. Han har flertalet internationella matcher i Polen, Ungern, Bulgarien, Sverige och USA (utan de forna sovjetiska republikerna räknade).

Efter militärtjänstgöringen fastnade Igor för kickboxningen på grund av dess fysiskt allsidiga träning och framförallt det realistiska i teknikerna. Efter avslutad utbildning vid idrottshögskolan började Igor som professionell kickboxningstränare. Bland hans elever finns vinnare av ukrainska mästerskap och sovjetiska turneringar (tiden i Sovjet/Ukraina) och SM, EM, VM medaljörer i kickboxning, thaiboxning och sanshou.

Igor startade OLYMPIA Kampsportcenter hösten 1997. Klubben har vuxit snabbt och idag har klubben drygt 150 utövare i olika åldersgrupper (den yngste är 7 år och den äldste 58). Andelen tjejer som tränar på Olympia är även hög.

De flesta som tränar kickboxning/thaiboxning gör det för att det är en kul och bra motionsform. En del med fokus på att lära sig ett realistiskt självförsvarssystem, andra med fokus att delta i tävlingar och vinna mästerskap.

Förutom att ägna sin tid åt klubben arbetar Igor även deltid som idrottslärare på en gymnasieskola i Stockholm.

Kom till klubben och provträna gratis